Friday, 28 October 2011

HANYA MAMPU BERDIAM


Satu hari di dalam kelas dimana 2 orang sahabat baik Hafiz dan Din tengah sibuk membuat kerja..

Hafiz : Din,pinjam jap soalan semalam,aku tak tahu nak buat camne la..

Din   : (menghulur kertas yang di minta tu tanpa berkata apa).

Saturday, 22 October 2011

CARA AKU BER"FACEBOOK"


  1. Login Facebook.
  2. Check notify yang ada(kalau ada la kan)
  3. Balas semua comment.
  4. Approve friend requests(itu pun kalau ada)
  5. Like status/gambar orang
  6. Stalk profile orang-orang di minat.
  7. Buka game yang ada(main sampai bosan)
  8. Dah bosan logout.
  9. Setengah jam kemudian,mula balik dari no.1.
Itu je la aku buat kalau main facebook..Buat benda yang sama saja..Walaupun membosankan,tapi masih nak buatkan..Betul tak?




TRIMAS =)




Wednesday, 19 October 2011

MAAFKAN AKU

"He make me cry.but he also make me smile at the same time.Kata II dea memberi satu makna =) i don't care who he is.what i know he is my TEMAN BARU!!"


Walaupun hanya sebaris ayat,tapi mampu membuat airmata aku untuk mengalir.Aku dapat rasa kejujuran Kau..Aku tak tahu nak cakap apa.

Tuesday, 18 October 2011

ANTARA SAHABAT DAN KEKASIH


Situasi 1
(Motor rosak).

Kekasih;
BF: Syag,moto i rosak kat tepi jalan ni.
GF:Yeke??Then how?U jaga diri elok2.ada pape call tau.


Sahabat;
BF:Bro,moto aku buat hal la plak.
BFF:Asal bro? ko kat mane?Aku pergi sana sekarang.

Sunday, 16 October 2011

BILA PANTUN LAMA DIBARUKAN

Pernah tak anda semua terfikir apa akan jadi dengan pantun peningalan nenek moyang kita??
Dengan pengaruh laman-laman sosial(FaceBook) yang ada,mungkin ini yang akan berlaku:


Kalau ada jarum yang patah
jangan di simpan di dalam peti
Siapa cakap cari kawan susah
Dalam Facebook senang didapati.

Wednesday, 12 October 2011

MELAYU JOHOR


                                        USMAN AWANG


Melayu Johor;
Telah terlalu banyak kita kehilangan,
Sawah ladang bertukar tangan,
Pekan dan bandar kita menumpang,
Teluk Belanga entah ke mana,
Yang tinggal hanyalah pakaian,
Sedarah sedaging hampir hilang,
Yang ada hanyalah setulang,
Selat Teberau kian sempit,
Hati rindu jauh tergamit.